KEES eten en Drinken, Bijzondere serre

De monumentale boerderij van restaurant de Colonie in Houten wordt met respect voor het verleden verbouwd waarbij het monumentale karakter van de boerderij goed tot zijn recht komt. Het restaurant, eigendom van Debuut, gaat na de verbouwing verder als KEES eten en drinken ….

iFS Building Systems heeft opdracht van Debuut om de bijzondere aan te bouwen serre te voorzien van glas, diverse deurpartijen en aanlsuitend plaatwerk.

Het triple isolatieglas(ca. 250m²) is voorzien van zowel een zonwerende coating als ook  een hoog rendement coating waardoor een bijzondere goede isolatiewaarde wordt bereikt. Achter de ingang wordt een glazen tochtsluis van gelaagd glas(ca.20m²) gerealiseerd.

In de gevels wordt het glas op speciaal ontworpen leklijsten geplaatst en gefixeerd achter een klem-en deklijst systeem. In het dak worden de ruiten plaatselijk geklemd en waterdicht gemaakt door de glas-glas naden te verkitten. Samen met het onderliggende beglazingssysteem ontstaat zo een dubbele waterdichting.

In de terras- en voorgevel worden dubbele deurpartijen, voorzien van isolatie glas, in de gevels geintegreerd. In de tochtsluis wordt een dubbele deur voorzien van gelaagd glas geplaatst.

Ook de gecoate aluminium gootbodems, die aansluiten op de bestaande gebouwen, worden door ons geleverd en geplaatst.

Projectgegevens

OpdrachtgeverDebuut
ArchitectSense Architecten
UitvoeringQ4 2018