LAN Handling Technologies

Een nieuw onderkomen voor de hoofdvestiging van LAN Handling; één transparant gebouw waarin het onderscheid tussen kantoor en productiehal is geminimaliseerd.

iFS Building Systems realiseert de kantoorgevels, de glazen plint van de productiehal, 3 stuks verticale raamstroken en een daklicht.

Kantoorgevels:

De kantoorgevels(ca.480m²) zijn opgebouwd uit horizontale kokers met een aanzichtbreedte van slechts 60mm en verticaal gestabiliseerd middels een speciaal ingewerkte RVS trekstang. Het glas(HR⁺⁺) wordt horizontaal gefixeerd door een klem en deklijst systeem en verticaal gesloten met een kitvoeg.

Inpandig wordt verticaal tevens speciaal geluidswerend glas voorzien om aan de geluidswerendheidseisen te kunnen voldoen zonder daarbij de transparantie van de gevel te reduceren.

Glasplint productiehal:

De bijna 90 meter lange glasplint(ca.210m²) van de productie hal is op gelijke wijze als de kantoor gevels opgebouwd echter zonder trekstangen. Aangezien deze gevel op het zuiden is gericht is het glas voorzien van een  z.g. combicoating die naast een HR⁺⁺isolatiewaarde ook zonwerende capaciteiten aan het glas geeft.

Verticale raamstroken:

De verticale raamstroken(ca.60m²) worden met een Reynaers aluminium systeem uitgevoerd en voorzien van HR⁺⁺ Isolatieglas.

Daklicht:

De daklichtconstructie(ca.35m²) is een uit koker samengesteld frame met afschot waarop een beglazingssysteem is aangebracht. Het isolatieglas is voorzien van een combicoating en een zeefdruk om zo extra zonwerende capaciteit te realiseren. De zeefdruk is daarbij in een gelamineerd buitenblad geplaatst om maximale levensduur te garanderen. Het glas wordt onzichtbaar bevestigd. Middels verkitting wordt het dak gesloten.

 

Projectgegevens

OpdrachtgeverLAN Handling Technologies B.V.
Architectcepezed / cepezed bouwteam
UitvoeringQ4 2018