Luifel en Liftschacht voor Universitair Ziekenhuis Leuven

Bij de bouw van het nieuwe UZ Leuven wordt een bijzondere transparante entree gerealiseert waaronder een glazen liftschacht en een bijzondere luifel.

iFS Building Systems realiseerd in opdracht van Cordeel de beglazing van de liftschacht en beglazingssysteem + beglazing voor de luifel.

Liftschacht:

De liftschacht, waarin opgenomen drie liften, wordt voorzien van gelaagd veiligheidsglas(ca. 290m²), rondom opgesloten in U-profielen en middels structurele verkitting gefixeerd aan de structuur.

Luifel:

De luifel wordt voorzien van een speciaal ontwikkeld beglazingssysteem waarin voorzieningen worden opgenomen voor de aanleg van bekabeling voor verlichting. Het glas(ca. 1.200m²) wordt uitgevoerd als gelaagd veiligheidsglas in vier- en driehoeksvormen waarbij het glas voldoende sterk is voor betreding voor onderhoud. Speciaal voor deze luifel, waarbij het hemelwater in de punt van een omgekeerde piramide vorm wordt verzameld, is een overstortvoorziening ontwikkeld die bij calamiteiten moet voorkomen dat te veel water op de luifel wordt verzameld. Het glas in de luifel wordt plaatselijk geklemd en glas-glas voegen worden gesloten middels onderlinge verkitting.

Projectgegevens

OpdrachtgeverCordeel Metaal
Architectawg cvba
UitvoeringQ1 2019