NATO-NCIA

Het project:

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf realiseerde Bouwcombinatie NCIA Integraal de nieuwbouw en renovatie van het NATO Communications and Information Agency. Dit is een internationaal agentschap van de NAVO dat zich bezighoudt met toegepast technisch-wetenschappelijk onderzoek op het gebied van intelligente computersystemen. In het ontwerp laat de architect, MVSA, via twee grote atria van glas en staal veel daglicht het gebouw binnenkomen. Een ideaal project voor IFS!

 

Onze opdracht:

IFS Building Systems realiseerde voor de nieuwbouw de glas- en staalconstructie, gevels en entreepartijen van de beide atria. De uitdaging in de opdracht zat voor ons in de grote glasvelden van elk 60m2 die door liggers van glas gedragen worden. In dit project komen decoratie, isolatie, inbraakwerendheid, uitstraling, warmte-isolatie en licht samen in een mooi ontwerp.

 

Het kan wél!

De basis van onze aanpak voor het dak zijn de stalen vakwerkliggers tot een lengte van 28 meter. Per dak 2 liggers. Vervolgens zijn de glasliggers en subglasliggers geplaatst om een stevig, maar transparant, dakraster te creëren. Het dakglas is onzichtbaar bevestigd op een structureel aangebracht beglazingssysteem terwijl de voegen door middel van verkitting zijn gesloten. Een zonwerende coating en een speciale doorlopende zeefdruk van een raster van NATO-logo’s maken het plaatje compleet.

De gevels hebben we geconstrueerd met glaskolommen en zonwerend isolatieglas tot een lengte van bijna 7 meter. De entreepartijen zijn uitgevoerd met gehard en gelaagd glas. We hebben hier gekozen voor zogenaamde volglasconstructies, structureel samengesteld. Er zijn een zestal automatische deuren geïntegreerd. De structuur is mooi afgewerkt met RVS-beplating. De foto’s laten goed zien dat ook in dit project onze “transparante architectuur”-aanpak werkt!

Projectgegevens

OpdrachtgeverBouwcombinatie NCIA Integraal
ArchitectMVSA
UitvoeringQ2 2018