NATO-NCIA

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf realiseert Bouwcombinatie NCIA Integraal de nieuwbouw en renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA), 

iFS Building Systems realiseerde voor de nieuwbouw de glas- en staalconstructie, gevels en entreepartijen van beide atria.

Opmerkelijk: door glasliggers gedragen dakglasvelden, elk 60 m², isolerend, decoratief, lichtregulerend, warmtewerend, inbraakwerend.

Daken:

Als basis zijn per dak 2 stuks stalen vakwerkliggers geplaatst waarvan de langste bijna 28 meter. Vervolgens zijn glasliggers en subglasliggers geplaatst om een dakraster te creëren.

Het dakglas is onzichtbaar bevestigd op een structureel aangebracht beglazingssysteem, voorzien van zonwerende coating en een speciale doorlopende zeefdruk die als geheel een raster van NATO logo’s in het dak toont. De voegen zijn middels verkitting gesloten.

Gevels:

De gevels zijn gerealiseerd met glaskolommen en zonwerend isolatieglas tot een lengte van bijna 7 meter en op gelijke wijze als het dakglas aan de kolommen gefixeerd.

Entreepartijen:

De entreepartijen zijn gerealiseerd met gehard en gelaagd glas. Het betreft volglasconstructies, structureel samengesteld. Er zijn een zestal automatische deuren geintegreerd. De structuur is afgewerkt met RVS beplating.

Projectgegevens

OpdrachtgeverBouwcombinatie NCIA Integraal
ArchitectMVSA
UitvoeringQ2 2018