Residence Opduin / High-end Appartementencomplex aan de Noordwijkse kust

Ingebed in historisch duingebied heeft Noordwijk aan Zee er met Residence Opduin de ultieme woonbeleving bij gekregen.

De Noorlander Groep heeft een elegant ogend appartementencomplex gerealiseerd dat oogt als twee vrijstaande villa’s en geheel aansluit op de omgeving. Met slechts vier woonlagen, en in totaal acht zeer exclusieve woonresidenties.

IFS Building Systems heeft namens Noorlander Bouwgroep diverse onderdelen tussen de vrijstaande villa’s gerealiseerd. Onderdeel van de opdracht zijn de bijzonder transparante gevels aan voor en achterzijde, glazen- trappen en bordessen in het trappenhuis, glazen liftschacht, stalen balustraden rond de bordessen en trappen. Voor comfort en brandveiligheid zijn de 2 daklichten in het Atrium voorzien van rook- en warmteafvoeren.

Tevens onderdeel van het project, de inpandige parkeervoorziening op niveau -1, deze is stijlvol en uitnodigend als een luxe lounge. Hier heeft IFS diverse puien en een tochtsluis, waarvan een deel brandwerend uitgevoerd. Voor de daglicht toetreding zijn er in de parkeerkelder 2 daklichten (zelf samengestelde zadelkappen met wolfeinden) voorzien.

Tenslotte heeft IFS daarnaast diverse daklichten en z.g. solartubes in de appartementen op de bovenetage van de villa’s gerealiseerd.

 

Projectgegevens

OpdrachtgeverNoorlander Bouw BV
ArchitectArchitectenbureau Van Manen
UitvoeringQ2 2023