Stationshal + Fietsenstalling Station RAI Amsterdam

Voor Pro-rail realiseert JP van Eesteren de revitalisatie van het 2e gedeelte van de stationshal en een nieuwe fietsenstalling.

iFS Building Systems realiseerde in 2015 reeds het 1e deel van de stationshal. Nu is er opdracht om naast de gevel van de stationshal ook de gevel en het dak van de fietsenstalling te realiseren.

Stationshal:

Leveren en monteren glas in de buitengevels. Glas (140 m²) onder en boven in een U profiel geplaatst, op de midden regels ondersteund en gelijmd aan de achterconstructie. Glas wordt voorzien van een zeefdruk ter plaatse van de staal structuur.

Leveren en monteren van glazen binnenwanden. Glas (100m²)  gelaagd met zeefdruk volvlak en waar nodig voorzien van NS-Striping, enkele deuren en voorzet wanden.

Fietsenstalling:

Leveren en monteren van het glas in de gevels en het dak. Glas (291m²) in de gevels gelaagd uitgevoerd, geplaatst in U-profielen en gelijmd aan de achter constructie. Dakglas uitgevoerd als 3 lagen gelamineerd glas geplaatst op RVS spiders. Dakglas en een deel van het gevelglas voorzien van een zeefdruk.

Leveren en monteren van diverse volglas (voorzet) wanden en deuren in de fietsenstalling. Glas (84m²) met volglas deuren, gezeefdrukt gelaagde wanden en voorzet wanden.

Projectgegevens

OpdrachtgeverJP van Eesteren
ArchitectPaul van der Ree studioSK / Movares
UitvoeringQ1 2019